Wizy

Zanim udamy się do Maroka musimy wiedzieć o kilku rzeczach. Nie musimy mieć wizy na czas 90 dni. Nie trzeba posiadać także biletu powrotnego. Kiedy przekroczymy granicę mogą nas poprosić o to, abyśmy udokumentowali nasze środki finansowe na pobyt. Wystarczy gotówka, karty kredytowe, lub też wyciągi z konta. Nie trzeba również mieć wizy, aby udać się w podróż po Saharze Zachodniej. Jest to obszar, który administruje Maroko. W tym miejscu należy spodziewać się częstej kontroli dokumentów przez policję.